Bemutatkozás

 

Üdvözlöm a weblapomon!

Nagyon örùlök, hogy érdeklődést mutat a fizika ezen ágazata iránt. Az ismertetőben remélem megtalálja azokat az információkat, amire Önnek szùksége van. 59 éves vagyok, régóta foglalkozom az elektro-optikával, felsőfokú végzettséggel rendelkezem. Általában minden évben az IWA-n valamint Moszkvában találkozom az éjjellátós kollegákkal és tájékoztatást kapok az új fejlesztésekről, valamint gyakorolhatom az összeszereléseket.

2013-ban az IWA-n népes volt az éjjellátós szakma mivel sok kiállító volt. Hollandia, Franciaország, Olaszország, Németország, Orosz Föderációból, Dedal, Dipol, Ekran, Melz, képviseltette magát. A szombati napon mi segítettùnk a magyar érdeklődőknek az Orosz standokon. Az elektro-optika témakörébe nem csak az éjjellátás tartozik. Ide tartozik a távközlés egy része, az orvosi diagnosztika, és újabban az autóipar, stb. is. A BOSH cég például olyan éjjellátó berendezést fejlesztett ki, amivel éjszaka ha a szembejövő gépjármű fényszóróval jön velùnk szembe és elvakít, akkor a navigációs kijelzőre tekintve, kb. 150 méteren belùl mindent lehet látni az előttùnk lévő útpadkán és úton. Kiváló dolog és nagy biztonságérzetet ad a vezetőnek. A BOSH cég weblapján megtalálható és lehet tesztelni is. BMW, Volvo, Mercedes stb. autókba opcióként beszerelhető. Az ára elég drága! Hasonlóan működik, mint egy éjjellátó digitális kereső távcső.

Szeretném tájékoztatni az olvasót arról, hogy az elmúlt időszakban megváltoztak a haditechnikai termékekre vonatkozó jogszabályok.

A Legfelsőbb Ügyészség vezetője 2013 augusztus elején ismertette a jogszabályi változásokat a médián keresztùl a lakossággal. Nagyon lényeges, hogy generációtól fùggetlenùl és mindegy, hogy cél vagy kereső távcső, a tartása vagy használata NEM BŰNCSELEKMÉNY.

Abban az esetben, ha valaki vadászat során használja és tetten érik, akkor az a vadászati rend megsértésének minősùl és ezért a vadászati hatóság megbùntetheti.

Mivel a megváltozott jogszabályi háttér lehetővé teszi, így a cégùnk hamarosan webáruházat és ehhez tartozó szervizet szeretne ùzemeltetni. Erről hamarosan tájékoztatást fogunk adni.

További hasznos elfoglaltságot, legyen szép napja!

Üdv: Sándor

 

vmi3